Segling med Skonaren Vega

Vill du ha ett äventyr för livet? Segla med Fryshuset i sommar!

Rutten går Västervik-Öland-Kalmar. Tre dygn. Vi lever båtliv och sover och lagar mat/äter ombord.

Vi räknar med att bada, besöka Byxelkrok (Öland), spela spel, köra lekar och work shops/samtalsövningar kring olika teman. Vi räknar med att lära känna nya ungdomar och samla på oss en massa kunskap och erfarenhet. Och inte minst så räknar vi med att ha VÄLDIGT roligt!!

Datum: 27-29 juni

Segling: Västervik-Öland-Kalmar

Ålder: 13-17 år

INFORMATION SEGLING

Lite info: Vi kommer att chartra en buss från Stockholm till Västervik och sedan från Kalmar till Stockholm. På båten kommer ungdomarna att delas in i arbetslag. Dessa kommer att segla båten och utföra skeppssysslor ombord. Sysslor innefattar laga mat, diska, städa och få utbildning i seglingskunskap. Arbetslagen kommer att jobba i skift om 4 timmar; 4 timmars arbete, 4 timmars vila (om det är 2 grupper). ALLA unga ombord måste ingå i arbetslag och delta i de olika uppgifterna. Mat lagas och äts båten och består till mesta del av husmanskost. Vi räknar med ca 25 ungdomar och 4 personal.

Måste/bra att ha med sig är: regnkläder (byxor och jacka eller rock), gummistövlar, varma kläder, badkläder, åksjuketabletter, solkräm, solglasögon. Vi räknar med att bada, besöka Byxelkrok (Öland), spela spel, köra lekar och work shops/samtalsövningar kring olika teman. Rutten kan ändras beroende på väder.

Onsdag 20/6 har vi informationsträff för föräldrar och unga på Fryshuset i Hammarby sjöstad. Välkomna då att ställa frågor och funderingar!